Haribo Kimchi

Jaha Koo / Campo
wo 19 mrt en do 20 mrt
Een culinaire reis, waarbij we de eetcultuur verkennen als een vorm van taal die de structuur van een samenleving onthult

Via verschillende absurde en ontroerende anekdotes, neemt Jaha Koo ons mee op een culinaire reis, waarbij we de eetcultuur verkennen als een vorm van taal die de structuur van een samenleving onthult. De zwevende aroma's van een stomende, pruttelende soep, het scherpe geluid van een mes dat snel lente-uitjes snijdt, het gesis en geknetter van champignons op een gloeiend vuur.  

Click here for English

In Haribo Kimchi bevinden we ons in een pojangmacha, een typische snackbar die ‘s nachts verspreid over de straten van Zuid-Korea te vinden is. Daar ontmoeten we verschillende verloren zielen: een youtuber, een paling, een pad en een rijstkoker. Ze nemen ons mee op een culinaire reis en verkennen de eetcultuur als een vorm van taal die de structuur van een samenleving onthult. In verschillende absurde en ontroerende anekdotes vertellen ze over de diaspora van de Kimchi-cultuur, kannibalisme tijdens de grote hongersnood, de zure pijn van onvervalst racisme en de diepe umami-smaak van thuis.

Na de Hamartia Trilogie (2021), waarin hij zich verdiepte in het verregaande imperialisme in Oost-Azië, keert de Zuid-Koreaanse theatermaker en componist Jaha Koo terug met Haribo Kimchi, zijn nieuwste creatie. In zijn typische hybride stijl, waarbij hij muziek, geavanceerde video en robotperformers combineert, reflecteert de kunstenaar op culturele assimilatie met al haar conflicten en paradoxen. In een uitzonderlijke voorstelling die met alle zintuigen speelt, verandert hij voorgoed onze perceptie van eten.

Koreaans gesproken met Nederlandse en Engelse boventiteling / Korean spoken with NL and ENG surtitles

English

A sensory performance that permanently changes your perception of food

Through various absurd and touching anecdotes, Jaha Koo takes us on a culinary journey, exploring food culture as a form of language that reveals the structure of society. The floating aromas of a steaming, bubbling soup, the sharp sound of a knife swiftly cutting spring onions, the hissing and crackling of mushrooms on a glowing fire. In Haribo Kimchi, we find ourselves in a pojangmacha, a typical snack bar found scattered across the streets of South Korea at night. There, we encounter various lost souls: a YouTuber, an eel, a toad, and a rice cooker.

Team

concept, tekst, regie, muziek, geluid & video Jaha Koo performance Jaha Koo, Seri, Toad & Haribo dramaturgie Dries Douibi scenografie & digitale ondersteuning Eunkyung Jeong artistiek advies Pol Heyvaert technische leiding Korneel Coessens techniek Bart Huybrechts & Babette Poncelet Cuckoo hacking & ontwikkeling Toad Idella Craddock productieleiding Wim Clapdorp tourmanagement Leen de Broe internationale spreiding Marijke Vandersmissen communicatie Lennert Hoedaert & Manuel Haezebrouck productie CAMPO coproductie Kunstenfestivaldesarts, Rideau de Bruxelles, Theater Utrecht, SPRING festival (Utrecht), Festival d’Automne à Paris, Théâtre de la Bastille (Parijs), Tangente St-Pölten, &Espoo theatre (Finland), Kampnagel International Summer Festival (Hamburg), Sophiensaele (Berlin), Meet You Festival (Valladolid), Bunker (Ljubljana), National Theatre and Concert Hall Taipei, The Divine Comedy International Theater Festival/ Teatr Łaźnia Nowa (Krakau) & Perpodium met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest & de Vlaamse Overheid het prototype van de paling is ontwikkeld als onderdeel van de trechter van Innovation: Lab in coproductie met Theater Utrecht en creatieve technologen Adriaan Wormgoor & Willem Vooijs.