foto Danny Willems

Herfstsonate

Carly Wijs / Eurudike De Beul / Scarlet Tummers / Antigone & KVS
vr 22 nov 20:15
Wat als ‘leven voor de kunst’ het leven in de weg staat?
  • 22 nov
    20:15
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Wat als ‘leven voor de kunst’ het leven in de weg staat? Scarlet Tummers, Carly Wijs en Eurudike De Beul spelen Herfstsonate: een gesprek tussen een moeder en een dochter, een zoektocht naar erkenning en liefde.

Twee toneelspelers en een zangeres laven zich aan Herfstsonate, een parel uit de Europese filmgeschiedenis van de gelauwerde cineast Ingmar Bergman uit 1978. 

Het drietal duikt onder in de diepte van de moeder-dochterrelatie en peilt naar de kern: hoe worden we gevormd? Welke kwetsuren komen daar soms bij kijken? En wat vraagt het van ons om autonomie te bereiken? Af en toe schemeren hun persoonlijke verhoudingen door: Carly en Eurudike waren ooit Scarlets docenten op de toneelschool en hebben haar gevormd tot de speler die ze vandaag is. 

Hoe ver gaat een artiest in zijn toewijding aan de kunst en wat kan – moét – daarvoor wijken? Een zoektocht naar het ware zelf in beeld, op de tonen van de sonate.

Nederlands gesproken, met Franse boventiteling

Team

concept Scarlet Tummers & Carly Wijs spel Eurudike De Beul, Scarlet Tummers & Carly Wijs Muziek Eurudike De Beul extern oog Fien Troch decor- en lichtontwerp Stef Stessel tekst Ingmar Bergman, Scarlet Tummers en Carly Wijs productieleiding Mirte Declercq coproductie Antigone, KVS met steun van de Vlaamse Overheid, Tax Shelter en tg STAN, Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in België