Première Wakatt van Serge Aimé Coulibaly

De expolsieve voorstelling Wakatt van Belgisch-Burkinese choreograaf Serge Aimé Coulibaly gaat op 4 maart bij Theater Rotterdam in Nederlandse première. Serge Aimé Coulibaly werkte als danser met wereldberoemde choreografen zoals Alain Platel en Sidi Larbi en richtte in 2002 zijn eigen gezelschap op: Faso Danse Théâtre. Al zijn werken - tien inmiddels - zijn geworteld in de Afrikaanse cultuur en gaan over de wereld waarin we leven.

Is de mens van nature gewelddadig?
In Wakatt vraagt de dansmaker zich af of de mens van nature agressief en gewelddadig is. Juist in een tijd waarin muren worden opgetrokken tussen volkeren en mensen, waarin afwijzing van de ander steeds makkelijker geaccepteerd lijkt te worden, moedigt Wakatt de openheid tegenover een genereuze toekomst aan. Tien dansers bewegen op de energieke klanken van het driekoppige Magic Malik Orchestra. 

Explosieve dans met een verhaal
In zijn voorstellingen onderzoekt Serge Aimé Coulibaly steeds wat de mens drijft. In positieve en in negatieve zin. Zijn eigen continent Afrika staat daarin centraal. In Kalakuta Republik onderzocht Coulibaly hoe de mens kan bijdragen aan een betere wereld. Dit leverde een energieke explosieve dansvoorstelling op. Nuit Blanche à Ouagadougou ging over een volksopstand en hij beschouwde de minachting voor migrerende volken in Kirina. Coulibaly wil zijn danstaal zo doorontwikkelen dat hij daarmee vorm kan geven aan tijdsbeeld en ideaal. 

Onder de noemer Explore brengen zes Nederlandse podia de voorstelling WAKATT naar Nederland. 

Voor meer informatie en tickets klik hier