© Sanne Peper

Dit seizoen slechts eenmaal te zien: Slachthuis vijf van Erik Whien

Op zaterdag 3 en zondag 4 sep staat het bijzondere meesterwerk van Kurt Vonnegut op het Nederlands Theater Festival. Dit zijn dit seizoen de enige speelbeurten van Whiens met sterren bekroonde theatervoorstelling. Voor wie niet naar Amsterdam kan reizen, is de ITALive(stream) op zondag 4 sep een aanrader.

Daarnaast is het een uitgelezen kans om hoofdrolspeler Bram Suijker te zien schitteren. Suijker dingt tijdens het afsluitende gala van het Nederlands Theater Festival mee naar de Louis d’Or - prijs voor de meest indrukwekkende mannelijke dragende rol - voor zijn spel in Trojan Wars. De Nederlandse toneeljury schreef dat 'het afgelopen seizen met recht het seizoen van Bram Suijker genoemd mag worden'. Daar hebben wij natuurlijk niks meer aan toe te voegen!


\

Als toetje nog even het mooie juryrapport dat de Nederlandse Toneeljury schreef over Slachthuis vijf:

"... een verpletterend oorlogsverhaal op toneel. Met zijn heldere regiekeuzes en perfect gedoseerde acteursregie, bewijst Whien opnieuw één van de grootste regisseurs van nu te zijn. Door het ingeleefde spel klauwen de personages zich genadeloos in je vast. De voorstelling laveert tussen kleinmenselijk drama en het grote gebaar, doorbreekt schaamteloos de vierde wand en vuurt wonderbaarlijke toneelbeelden op de toeschouwer af die nog lang op het netvlies gebrand blijven."

Meer info en tickets via het Nederlands Theater Festival.