Bijgeboekt: Into the Open + Smudged

Het is geen weer voor ‘The great wide’ maar wel voor ‘Into the Open’. Kom feesten tussen de feestdagen en trakteer jezelf op een enorme boorster energie!

Deze kerstvakantie is de vloer van de Grote Zaal van jou. Op donderdag 29 december is het spectaculaire dansconcert Into the Open, van het Vlaamse Voetvolk, bijgeboekt. Zeven performers belichamen de groove en delen de energie van de muziek. Ze zwepen elkaar op met gepimpte krautrock welke voortvloeit uit het explosieve samenspel van DENDERMONDE, de band van Maarten Van Cauwenberghe, Elko Blijweert en Fred Heuvinck.

Met de voorstelling wil Voetvolk bewust grenzen doorbreken en op zoek gaan naar nieuw publiek. ‘Veel mensen zijn bang voor dans, ze denken dat het ingewikkeld is’, zegt Van Cauwenberghe. ‘Terwijl dans zo dicht bij muziek ligt. Het is gevoel, emotie, suggestie, verbeelding. Anders dan bij een theatertekst, gaat het niet om de ratio, om begrijpen, maar om emotie, om aanvoelen, intuïtie, verbeelding, jezelf openstellen en laten verrassen door iets totaal nieuws.’ 

Door de muziek en de energie van het gezelschap van Lisbeth Gruwez kun je bijna niet stilzitten en dat hoeft gelukkig ook niet. De stoelen gaan uit de zaal, zodat je met een drankje in je hand dansend kunt opgaan in de ‘LSD-trip from heaven’, zoals De Morgen het omschreef.

Aanvullend op dit high voltage feestje zal Rotterdamse chaosformatie Smudged met hun kenmerkende groen geschminkte gezichten de after show verzorgen. Door een vuige mix van energieke garagerock en elektronisch kun je niet meer stoppen met dansen.

Iedere persoon die met dit collectief te maken heeft gehad kan het navertellen: de waanzin regeert. Ze dwaalde al rond op grote festivals en in smerige kelders, zijn befaamd voor het zoenen van oma's en hun spetterende liveshows. Door hun strakke krautrock overgoten met een sausje ondeugd en geilheid, wil je nog lang niet naar huis!