Met Sidi Larbi Cherkaoui het nieuwe jaar in

De Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui wordt wereldwijd erkend als één van de meest toonaangevende en originele choreografen van zijn generatie. Hij heeft een indrukwekkend oeuvre ontwikkeld dat op een persoonlijke manier de tradities van de grote culturen onderzoekt en bevraagt. Terugkerende elementen in zijn werk zijn spiritualiteit, het anders-zijn, de zoektocht naar identiteit, religie en de fascinatie voor andere culturen.

Dit jaar is hij terug met niet één, maar twee nieuwe voorstellingen welke elkaar perfect aanvullen. Zonder de woestijn geen ruimte voor andere habitats. Zonder samenhorigheid geen afgezonderde individu. Om dit te vieren nodigen wij je graag uit om beide voorstellingen te bezoeken tegen een gereduceerd tarief.

In Nomad op 5 januari ontdekken we de woestijn als metafoor voor de ultieme vrijheid maar ook de onmogelijkheid om te overleven. Iedere danser toont individueel de geest van samenhorigheid en vriendschap, de sleutel tot overleving in een droge wereld, die onoverkomelijk zou zijn zonder de steun van een ander. Bijna dierlijk word er door het landschap gedanst.

Met 3S op 7 en 8 januari richt Sidi Larbi Cherkaoui zijn blik op ons, op het afgezonderde individu: eenzaam en toch onvermijdelijk verbonden met de wereld, met de habitats die ons voeden, in gevaar brengen en definiëren. Drie dansers – Nicola Leahey, Kazutomi “Tsuki” Kozuki en Jean Michel Sinisterra Munoz – trekken onzichtbare lijnen tussen de landen waar ze vandaan komen. Van Australië tot Japan en Colombia vormen ze zo een gigantische driehoek waarvan de hoeken ver uit elkaar liggen maar de medianen ons allemaal raken.

Hoe werkt het?

Bestel via de onderstaande links je combi-ticket voor de door jou gewenste data. 

Koop je ticket voor Nomad op 5-1 en 3S op zaterdag 7-1 hier!

Koop je ticket voor Nomad op 5-1 en 3s op zondag 8-1 hier!