Rotterdamse MBO studenten aan het werk bij Theater Rotterdam
Vanaf deze week werken ruim 40 MBO studenten van verschillende Rotterdamse vakopleidingen bij Theater Rotterdam aan het filmproject Astro Angels. Uit gesprekken met MBO’ers bleek dat er een grote behoefte is om te leren in de praktijk van het theater en Theater Rotterdam als werkplek beter te leren kennen. TR greep dit aan om een project op te zetten dat deze leerwerkervaring mogelijk maakt. In deze tijd van Corona kampen de MBO opleidingen met een groot gebrek aan stagemogelijkheden dus werd het project met open armen ontvangen. In het project werkt TR samen met studenten uit verschillende opleidingen van Zadkine, Albeda en het Grafisch Lyceum, zowel achter de schermen bij productie, marketing en techniek, als op de vloer met makers van TR.
De film Astro Angels
Samen met Collectief Het Paradijs maken de studenten een theatrale film over een groep mensen die zich in 2030 hebben afgezonderd van de samenleving als laatste redmiddel tegen de Corona pandemie. Ze zijn de beschaving waar ze uit voort kwam al lang vergeten en hebben een eigen samenleving gevormd. De camera neemt je mee door hun gebouw en je komt in allerlei bizarre situaties terecht. Over de beelden heen hoor je teksten van MBO studenten die vertellen hoe ze de tijd anno 2020 ervaren en hoe zij kijken naar de toekomst.
In de week van 7 december vinden de opnames van de film plaats bij Theater Rotterdam. De film komt uit in januari 2021.
Collectief Het Paradijs
Collectief Het Paradijs is het nieuwste mimecollectief van Nederland en bestaat uit Sue Ann Bel, Luuk Weers, Vincent van Woerkom, Ivar Schutte, Len Pillen, Jasper Koopmans, Jurriaan de Vos, Hali Neto en Santino Slootweg. Het spel van Het Collectief Paradijs gaat over wat er nu gebeurt; hedendaagse thematiek, door hedendaagse mensen, in hedendaagse taal. Ze zijn beeldenmakers, met het lichaam als basis, die zich altijd verhouden tot de actualiteit. Collectief Het Paradijs is als nieuwe generatie maker verbonden aan Productiehuis Theater Rotterdam.
Dit project is mede mogelijk gemaakt door Fonds21 en Vopak.