TR Take Over

4 programmamakers + 4 maanden + 4 voorstellingen

Programmamakers Sheree Lenting, Richard Nazier, Michel van Werkhoven en Hanina Ajarai nemen het heft in eigen hand en presenteren hun ideale theateravond. Samen nemen zij de onderstaande voorstellingen als uitgangspunt om te experimenteren met nieuwe programmavormen, waarbij inhoud en ontspanning samenkomen:

À mon bel amour – Par Terre/Dance Company op 12 februari
Jihad van Liefde – Meervaart/Mohammed Azaay/ Amsterdams Andalusisch Orkest op 17/18 maart
Wees onzichtbaar – Theater Rast/ Podium Mozaïek op 26 maart
De Laatste dichters -  Urban Myth/ Jörgen Tjon a Fong op 7 april 

In het theater zit de hele wereld verstopt: verhalen over medemenselijkheid en liefde, over opgroeien in twee werelden, over emancipatie via poëzie en muziek, over terreur en over schoonheid. Het team nodigt je van harte uit om op een van deze avonden Theater Rotterdam te bezoeken en je onder te dompelen een avond die door hen is samengesteld. Gun je voeten een uitdaging onder leiding van een choreograaf, raak verzeild in een boeiend gesprek met een jonge dichter of laat je verrassen door verborgen verhalen uit Rotterdam.

 

Ga mee met Sheree, Richard, Michel en Hanina!

 

Hanina Ajarai

Woont al 37 jaar in Rotterdam, moeder van twee kinderen. 

"Als je er eenmaal over de drempel stapt, dan is de wereld van de kunsten een bijzonder aangename plek om te vertoeven. Dat ervoer ik de afgelopen jaren pas, ik behoor tot de groep mensen die dat niet van huis uit heeft meegekregen. Ik begon op wijkniveau, bij het geweldige theater Studio de Bakkerij in het Oude Noorden. Ze hebben elk jaar een mooi programma. Ik lees daar weleens aan kinderen voor als vrijwilliger op woensdagen. Ik presenteer er ook de Taaltalkshow, voor mensen die de Nederlandse taal nog niet helemaal machtig zijn én de Kinderkletsshow. Van huis uit ben ik journalist. Nu ga ik me als programmamaker bezig houden met Theater Rotterdam. Mijn doel: Theater Rotterdam Rotterdamser maken."

Sheree Lenting

“Each one teach one” is een gevleugelde uitspraak uit de HipHop culture, maar het is ook mijn motto. Kennis delen en doorgeven is iets waar ik veel waarde aan hecht.

Als geboren en getogen Rotterdammer hou ik van een no-nonsense aanpak en ben ik een harde werker. Ik heb dans gestudeerd in Amsterdam en heb een Bachelor in Dance & Education. Maar ik ben en blijf een hiphop danser in hart en nieren; hiphop is mijn grote liefde. Als ik choreografeer, is hiphop mijn vertrekpunt, maar eigenlijk bij alles wat ik doe. De combinatie van mijn academische scholing en mijn achtergrond in de hiphop culture zorgt ervoor dat ik me goed kan navigeren in verschillende lagen en werelden. Als freelancer heb ik veel creatieve afwisselende jobs. Ik ben voornamelijk werkzaam als choreograaf. Daarnaast ben ik docent kunsteducatie, dansdocent, organiseer ik verschillende events en adviseer instellingen. Mijn creativiteit inzetten is wat ik het liefst doe.

Bij Theater Rotterdam hoop ik als verbinder een breder en diverser publiek te bereiken. Doordat ik veel met jongeren en jongvolwassenen werk, weet ik wat er speelt bij deze doelgroep en waar behoefte aan is. Ik wil programma’s maken waar ik zelf ook naartoe zou gaan. Programma’s die interessant zijn voor ALLE Rotterdammers. Mijn wens voor Theater Rotterdam, is dat iedereen zich gewenst en welkom mag voelen.

Richard Nasr

Ik ben Richard, dj (Mo Jakob) en programmeur bij club MONO. Wat ik leuk vind aan deze functie is dat het de mogelijkheid biedt verschillende visie’s en perspectieven bij elkaar te brengen. Dat wil ik bij het TR ook. Ik kom zelf van Rotterdam Zuid en heb in mijn jeugd het geluk gehad dat ik in aanraking ben gekomen met theater. Mijn doel nu is het theater naar de mensen van de stad te brengen voor wie het niet vanzelfsprekend is om naar het theater te gaan. Het programma wat ik samen met het team ga ontwikkelen moet de energie, feel maar vooral de diversiteit van de stad representeren. Geen hele makkelijke opgave, zulke doelen worden behaald door het tijd en experiment te geven. Maar laat dit een eerste stap zijn naar toegankelijkheid.

Michel van Werkhoven

Mijn liefde voor muziek, en kunst&cultuur is er met de paplepel in gegoten. Daar ben ik mijn ouders dankbaar voor. Het geeft het bestaan kleur. Rotterdam prikkelt en inspireert al jaren. Hoop van mijn passie, mijn werk te maken en zo de stad iets mooier te maken. Tijdens mijn studie op de WDKA heb ik mij o.a. gestort op de onderwerpen altijd maar online zijn en daarnaast heb ik mij verdiept in de wereld van dak en thuislozen. Mijn interesses zijn breed. Ook wanneer ik theater zie, staat de inhoud hoog, ik wil iets leren. Als dit op een originele en memorabele wijze mogelijk, is de missie geslaagd denk ik. Kunst & Cultuur raakt mensen en brengt hen samen. Daarvoor is het nodig. Moet eerlijk zeggen dat ik het programma voor dit seizoen erg aantrekkelijk vond, maar de drempel voor een bezoek aan het theater is voor vele in mijn omgeving nog hoog ligt. Een sterk programma is een divers maar toegankelijk programma. is één van de doelen waar wij als diverse groep programmamakers een verschil in willen maken. Een kans voor experiment en ontwikkeling.